МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
12.10.2012
От 08 до 12.10.2012г. МБАЛ "Д-р Тота Венкова" отбелязва 3 години от създаването на Инвазивната кардиология. Партньорството с OLV клиника гр. Аалст, Белгия направи възможна най-голямата и значимата инвестиция в Областната болница. Годишнината бе отбелязана с равносметка на работата на инвазивните кардиолози. За тези 3 години лекарите от МБАЛ "Д-р Тота Венкова" са се учили от най-добрите. В болницата са работили покойния вече д-р Доганов, доц. Гацов, д-р Пехливанова, д-р Кръстев.
Сега работят д-р Гергански, д-р Топалов, д-р Стоянов и д-р Смилов.
Гости са проф. Хендрикс и медицинските сестри Лизбет де Блок и Софи Брауеис. Началникът на Кардиологично отделение д-р Стоянов представи работата в инвазивната кардиология от създаването и с цифри и факти.
В дните от 8-12 се проведе обучение на специализанти по кардиология.
Д-р Хендрикс направи демонстрация на ротаблация с екип от медицинските сестри Лизбет де Блок и Софи Брауеис, а д-р Гергански и д-р Топалов демонстрираха два случая, като лекарите наблюдаваха процедурите в реално време.
Гост беше и доц. Тишева, която изнесе лекция.
Изпълнителният директор д-р Нели Савчева отбеляза, че вече има много инвазивни кардиолози в страната но това, което прави тази в Габрово по-различна е предоставената възможност специалистите да се обучават от най-добрите в Европа.
От създаването на Инвазивната кардиология два пъти в годината проф. Хендрикс и неговия екип работят в Габровската болница и провеждат обучения. Д-р Смилов и д-р Стоянов и 3 от медицинските сестри в Инвазивната кардиология са били на продължително обучение в OLV клиника.
Приемането на най-добрите европейски практики за МБАЛ "Д-р Тота Венкова" е реалност. Партньорството с OLV клиника се измерва с дарение в апаратура и взаимен обем, а от това печелят най-вече габровските пациенти, които имат възможност да бъдат диагностицирани и лекувани от най-добрите европейски специалисти и техните ученици от Габровската болница.
Намерението на ръководството на болницата е ежегодно да се провеждат Есенни дни на инвазивната кардиология, като се надява да привлече като участници голям брой от инвазивните центрове в страната.
 


изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина