МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
28.05.2013
В Мытищах День медика встречают с побратимами

Накануне профессионального праздника российских медиков в Мытищинский район приехала делегация работников здравоохранения из болгарского города Габрова.

Мытищи и Габрово уже около десяти лет связывает договор о партнёрстве, между городами-побратимами активно развивается сотрудничество в сфере культуры, просвещения, вопросов муниципального самоуправления.

Теперь очередь за медиками: прямые контакты профессионалов, обмен опытом практической работы пойдут на пользу обеим сторонам. Особенно, если учесть набирающие темп процессы модернизации и реформирования в сегодняшнем российском здравоохранении.

В Мытищинский район приехали директор габровской многопрофильной больницы для активного лечения Нели Савчева и главный эксперт департамента учёта и финансов министерства здравоохранения Ресбублики Болгария Мария Колева.

Программа визита чрезвычайно насыщенная. Помимо посещения медицинских учреждений района, встреч с коллегами и осмотра достопримечательностей города, запланированы обзорные экскурсии по Подмосковью с посещением Жостовской фабрики декоративной росписи и Троице-Сергиевой Лавры.

Болгарские гости примут участие в районном торжественном мероприятии, посвящённом Дню медицинского работника.

Анна ГОРБАЧЁВА

Фото Вячеслава НЕСТЕРОВА

http://ia-mtsh.mosoblonline.ru/multimedia/novosti/novosti/-v-mytishchakh-den-medika-vstrechayut-s-pobratimami/
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
28.05.2013
МБАЛ ”Д-Р ТОТА ВЕНКОВА” за пореден път събра специалисти от страната на работна среща. Този път амбициите на болничното ръководство и началника на хирургичното отделение д-р Димитър Цанков са да покажат пред хирурзите от страната, че и извън универ
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
25.04.2013
На 24 април 2013г. в МБАЛ "Д-р Тота Венкова", се проведе работна среща с управителя на НЗОК - д-р Пламен Цеков. На срещата присъстваха управляващи лечебни заведения в Област Габрово, директорът на РЗИ Габрово, председателят на УС на РК на БЛС и служители на болницата.
На срещата се дискутираха проблеми свързани с методиката за финансиране на лечебните заведения.

Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
21.11.2012
Места за специализация в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД, гр. Габрово за сесия 2013г.

Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
19.10.2012
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

от Г-жа Таня Христова,
Кмет на Община Габрово
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
19.10.2012
Политеческа партия ГЕРБ - Габрово

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
по случай професионалния празник на българския лекар
Деня на Св. Иван Рилски - Чудотворец

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
18.10.2012
Трудна е задачата на лекарите в една епоха на насилие да тласкат с делата си думата хуманност. А обстоятелствата при които са поставени не спомагат да се прояви техният професионализъм. Но въпреки обстоятелствата има активни, силни личности които се открояват на фона на живота като Лекарите от Кардиологично отделение.
Искам да изкажа благодарност на всички от Кардиологично отделение които ми показаха че Българското здравеопазване съществува.Че има хора които са станали медици по призвание. Благодаря на всички които със своя професионализъм върнаха вярата ми в институцията Болница.
Благодаря специално на Д-р Рашкова, която ми показа, че човечността, познанието и желанието да се помага да болните съществува. Със своя професионализъм тя ми върна вярата в лекарите. Благодаря й от все сърце!
В нашия случай майка ми е неизлечимо болна /мултиплен миелом / и няма да оздравее но ние ще си тръгнем с огромна благодарност за всичко, с което улесниха дните й. За дългия ни престои персоналът от Кардиологично отделение ни се разкри в цялата си същност такива каквито са: отговорни към хората, човечни и безспорни професионалисти.

БЛАГОДАРИМ на всички от Кардиологично отделение санитарки, медицински сестри и лекари, които ме накараха да осъзная, че има хора които са носители на хуманността.
В днешно време когато ни засипват с информация за неприятни събития, искам да покажа на всички че има надежда, че добротата, човечността и професионализмът съществуват.
Благодаря! Всички работещи в Кардиология за нас остават с Големи сърца!


С уважение: М.Кръстева

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
12.10.2012
От 08 до 12.10.2012г. МБАЛ "Д-р Тота Венкова" отбелязва 3 години от създаването на Инвазивната кардиология. Партньорството с OLV клиника гр. Аалст, Белгия направи възможна най-голямата и значимата инвестиция в Областната болница. Годишнината бе отбелязана с равносметка на работата на инвазивните кардиолози. За тези 3 години лекарите от МБАЛ "Д-р Тота Венкова" са се учили от най-добрите. В болницата са работили покойния вече д-р Доганов, доц. Гацов, д-р Пехливанова, д-р Кръстев.
Сега работят д-р Гергански, д-р Топалов, д-р Стоянов и д-р Смилов.
Гости са проф. Хендрикс и медицинските сестри Лизбет де Блок и Софи Брауеис. Началникът на Кардиологично отделение д-р Стоянов представи работата в инвазивната кардиология от създаването и с цифри и факти.
В дните от 8-12 се проведе обучение на специализанти по кардиология.
Д-р Хендрикс направи демонстрация на ротаблация с екип от медицинските сестри Лизбет де Блок и Софи Брауеис, а д-р Гергански и д-р Топалов демонстрираха два случая, като лекарите наблюдаваха процедурите в реално време.
Гост беше и доц. Тишева, която изнесе лекция.
Изпълнителният директор д-р Нели Савчева отбеляза, че вече има много инвазивни кардиолози в страната но това, което прави тази в Габрово по-различна е предоставената възможност специалистите да се обучават от най-добрите в Европа.
От създаването на Инвазивната кардиология два пъти в годината проф. Хендрикс и неговия екип работят в Габровската болница и провеждат обучения. Д-р Смилов и д-р Стоянов и 3 от медицинските сестри в Инвазивната кардиология са били на продължително обучение в OLV клиника.
Приемането на най-добрите европейски практики за МБАЛ "Д-р Тота Венкова" е реалност. Партньорството с OLV клиника се измерва с дарение в апаратура и взаимен обем, а от това печелят най-вече габровските пациенти, които имат възможност да бъдат диагностицирани и лекувани от най-добрите европейски специалисти и техните ученици от Габровската болница.
Намерението на ръководството на болницата е ежегодно да се провеждат Есенни дни на инвазивната кардиология, като се надява да привлече като участници голям брой от инвазивните центрове в страната.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
05.10.2012
МБАЛ Д-р Т.Венкова АД Габрово
OLV Hospital Aalst Belgium
МУ Плевен - Факултет Медицина


Със съдействиено на:
Astra Zeneka, BBraun, Sanofi-Aventis


ПРОГРАМА:

09.10.2012г /Вторник/

09.00 - 09.05 Откриване
09.05 - 09.30 Три години инвазивна кардиология Габрово – постижения и переспективи Д-р М. Стоянов МБАЛ Габрово
09.30 – 12.00 Ден на отворените врати – запознаване с работата в Инвазивна кардиология Габрово - консуматив, апаратура, поведение при пациента – Д-р Л. Смилов МБАЛ Габрово
12.00-13.00 Среща на Астра Зенека
Имаме ли нужда от по-различен подход при пациенти с много висок СС риск - Д-р М.Стоянов МБАЛ Габрово
Оптимизиране статегиите на лечение при пациенти с ОКС д-р П. Гергански МБАЛ Габрово
13.00 – Коктейл

10.10.2012г /Сряда/

09.00 -11.00 Live case демонстация от KatLab Габрово Ротаблациия от екип на OLV Hospital Aalst под ръководството на проф. G.Heyndrickx
11.00-12.00 Приложение на ОСТ и IVUS в инвазивната кардиология Д-р П. Гергански МБАЛ Габрово
12.00 -12.30 Среща BBraun
Медикамент излъчващ балон SeQuent Please– индикации и препоръки за лечение.
12.30 – 13.30 Коктейл
13.30 – 14.30 Ротаблацията като метод на лечение при коронарно – болни пациенти Проф G. Heyndrickx OLV Hospital Aalst Belgium.

11.10.2012г /Четвъртък/

09.00 - 11.00 Live case демонстация от KatLab Габрово - бифуркационна стеноза –третиране с бифуркационен стент Tryton. Д-р Пенко Гергански МБАЛ Габрово Д-р С. Топалов МБАЛ Габрово
11.00 – 12.00 – Приложението на FFR при гранично – сигнификантни стенози Проф. G. Heyndrickx OLV Hospital Aalst Belgium
12.00 -13.00– Антиагрегантна терапия при болни с ОКС Доц. д-р С.Тишева д.м. Медицински университет - Плевен

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
27.09.2012
На 29 септември 2012г. във връзка с деня на сърцето, в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД се организират безплатни кардиологични прегледи от 9:00 до 13:00 ч. в приемно-консултативния кабинет на Кардиологично отделение.
Пациентите се записват предварително на тел. 800 253 вътр. 203.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категории новини