МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
28.05.2014
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД гр. Габрово организира на 02.06.2014 г. Ден на отворените врати- среща с бъдещи кандидат студенти от 10,00 часа в конферентната зала на болницата.
Тези, които все още не са взели решение какво да учат и къде да подадат документите си за придобиване на висше образование, ще имат възможност да се запознаят с професиите- „медицинска сестра”, „медицински лаборант”, „акушерка”, „рехабилитатор” и „рентгенов лаборант”, както и да разгледат нашите отделения и лаборатории.
Придобиването на професиите гарантира 100 % намиране веднага на работно място и възможност за професионална реализация, специализации и развитие.
Заповядайте! В Габровската болница Ви очакваме!

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
09.05.2014
НАЦИОНАЛЕН ДЕН
ЗА БЕЗПЛАТЕН СКРИНИНГ И ПРОФИЛАКТИКА ЗА РАКА НА КОЖАТА
ЕВРОПЕЙСКА КАМПАНИЯ ЗА ЗАЩИТА ОТ РАКА НА КОЖАТАЗа пореден път ще се проведе Националната кампания на Българското дерматологично дружество Евромеланома 2014г.
Същността на провежданата кампания е всеки, който има съмнително изменение на повърхността на кожата, подобно на бенка или незаздравяваща рана, да се консултира със специалист дерматолог.
МБАЛ „Д-р Тота Венкова”АД, гр. Габрово ще се включи в кампанията. Базплатните прегледи ще се извършват от дерматолозите в Отделение по Кожни и венерически болести на 10 – ия етаж в Приемно консултативния кабинет на 14 май 2014 г. от 10:00ч. до 18:00ч.


Телефон за записване: 066 800 243 вътрешен 542 .
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
07.04.2014
Габровските лекари на празника с надежда за още по-добро бъдеще на болницата имРъководството на габровската болница избра нетрадиционен начин да отбележи празника и вместо за успехи и надежди организира конференция на тема „За бъдещето на областната болница с тревога”.
Идеята е да се обединят усилията на местната власт, местната общност, ръководство на болницата, медицински съвет и съвет по здравни грижи и да се изготви стратегия за развитие на лечебното заведение и дългосрочна политика за задържане и привличане на кадри. Идеята е да мислим за бъдещето, когато болницата е работеща и в нея работят успели лекари, опитни медицински специалист, когато болницата е сред малкото, които нямат просрочени задължения, когато ежегодно лекари от болницата специализират във водещи клиники в Европа и се връщат да прилагат наученото в Габровската болница, когато болницата има ресурс да печели и управлява проекти с европейско финансиране. Нашата тревога е защото знаем, че можем и искаме да останем сред най-успешните болници в страната.


Дневния ред включва:

14.00 – 14.10ч. Откриване на срещата и представяне на участниците;
14.10 – 14.25ч. „Визия за развитие” Д-р Нели Савчева;
14.25 – 14.35 ч.”Медицински специалисти – дефицити и възможности за развитие” Гл. м. с. Радка Колева;
14.35 – 14.45ч „Онкологията – перспективи за пациенти и онколози” Д-р Блага Баева;
14.45 – 14.55ч. „Инвазивна кардиология – партньорство и опит” Д-р Мирослав Стоянов;
14.55 – 15.05ч. „Анестезиологията в остър дефицит на специалисти” Д-р Георги Иванов;
15.05 – 15.15ч „Има ли бъдеще голямата хирургия в малките болници?” Д-р Димитър Цанков;
15.15 – 15.30ч. Дискусия.


Поканени са:

Д-р Таня Андреева – Министър на здравеопазването;
Д-р Бойко Пенков – Зам. министър на здравеопазването;
Депутати от габровски избирателен район: Г-н Йордан Стойков, г-н Томислав Дончев, г-н Цветомир Михов и г-н Четин Казак;
Г-жа Таня Христова - Кмет на гр. Габрово;
Г-н Николай Григоров - Областен управител;
Г-жа Ценка Йонкова - Зам. областен управител;
Г-н Николай Сираков - Председател на ОС Габрово;
Д-р Пламен Панов – Председател РК на БЛС;
Д-р Веселин Димитров – Директор РЗИ;
Г-н Захари Дошков – Директор РЗОК Габрово;
Комисия по здравеопазване ОС;
Медицински съвет МБАЛ „Д-р Тота Венкова”;
Съвет по здравни грижи МБАЛ „Д-р Тота Венкова”.
Журналисти.

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
11.03.2014
През февруари 2014 година в Москва, Русия, излезе от печат на руски език „Национално ръководство Съдебна медицина и съдебно-медицинска експертиза”, под редакцията на чл.кор. РАМН проф. Ю. Пиголкин и под егидата на Всеросийското общество на съдебните медици и Асоциацията на медицинските общества по качеството. Ръководството е от фундаментален тип (728 стр.) и е предназначено за специалисти по съдебна медицина. Сред авторитетните руски професори – автори на ръководството, е и името на единствения автор от България - д-р Янко Колев, д.м. – началник на отделението по Съдебна медицина при МБАЛ ”Д-р Тота Венкова”АД, гр. Габрово. Той е написал една от главите в ръководството, касаеща съдебно-ентомологичното изследване при експертиза на труп. Авторът е и хоноруван лектор към Медицински Университет – Плевен, където чете на английски език лекции по съдебна медицина на чуждестранните студенти по медицина от V курс.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
22.01.2014
Деца от детска градина "Радост" поздравиха акушергинеколозите с празника и подариха щъркел с бебе на новия началник на Отделението по акушерство и гинекология.

Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
27.12.2013
Медицински грижи и благотворителност
в МБАЛ „Д-р Тота Венкова”, гр. ГабровоМедицински грижи и благотворителност получи бездомник в габровската болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова”. Пациентът е приет и настанен за лечение на 16 декември 2013г. в лечебното заведение.

В качеството си на изпълнителен директор благодаря на всички лекари и сестри, които не само се погрижиха за здравето на пациента, а стоплиха и сърцето му като му дариха храна, дрехи, пари, а някои дори дариха част от коледните си ваучери. В компанията се включиха и пациенти.

Благодаря ви колеги, че в тези трудни дни освен професионализъм проявявате и човечност и съпричастност към най-уязвимите групи от населението.Д-р Нели Савчева
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
13.11.2013
От 4 до 15 ноември 2013г. на работно посещение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова”, гр. Габрово е урологът д-р Етиен Фонтейн от Белгия, който е председател на сдружението „Хора в помощ на България – Аалст – Габрово” и е в основата на партньорските отношения между Кралската болница в гр. Аалст и МБАЛ „Д-р Тота Венкова”. Той участва в операции и клинични прегледи на пациенти съвместно с габровските си колеги от Отделение по урология в лечебното заведение.
От 4 до 8 ноември 2013г. на посещение в болницата бе д-р Лелоуп – пулмолог, който заедно с габровските пулмолози, извърши бронхоскопии за откриване на карцином на белия дроб на пациенти, при които диагностиката е трудна дори за водещи пулмолози в страната.
На 8 ноември 2013г. екип от белгийски и габровски лекари осъществи успешна операция на 26 годишен пациент със злокачествено заболяване на тестисите – ретроперитонеална лимфмаденоектомия, която се прави за първи път в лечебното завединие. Екипът от белгийски лекари се състои от д-р Карпентие – добре известен експерт в Белгия по туморната патология на тестиси, с голям опит в уро-онкологията, д-р Верпоорт – негов асистент и урологична сестра Катлиин Леурс.
Освен белгийски лекари от 11 до 16 ноември 2013г. в лечебното заведение е и д-р Хворов - кандидат на медицинските науки, завеждащ урологично отделение на болницата в побратимения на гр. Габрово руски град Мъйтищи. Той работи съвместно с белгийските и габровските уролози.
От 11 до 17 ноември 2013г. на посещение в болницата е и господин Велдер – програмен мениджър на операционен блок в O.L.V. клиник. Той ще се запознае с всички дейности в операционната на болницата, Отделение по анестезиология и интензивно лечение и интензивно кардиологично отделение.
Традиционните международни работни срещи правят болницата конкурентноспособна и дават възможност да се предлага на пациентите най-добрата медицинска помощ, която могат да получат само във водещи европейски клиники.

Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
04.11.2013
На 1 ноември ръководството на МБАЛ "д-р Тота Венкова" АД - гр. Габрово, проведе обучение на персонала на лечебното заведение по проблемите на профилактика, диагностика и контрола на ВБИ. Обучението премина в контекста на утвърдения медицински стандарт по превенция и контрол на ВБИ ( Нар. 21/18 юли 2005).

Проведено от Доц. д-р Росица Вачева


Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
28.10.2013
БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

Искам да изкажа дълбока благодарност и уважение към персонала на Спешно отделение, Трето вътрешно и Реанимация за навременните и добросъвестни действия при спасяването на моят син Ивайло Стоянов. Особени благодарности на доктор Бояджиев и на жените от Реанимация.
Желая ви успешна работа в трудните времена!
Бъдете живи и здрави!

Стоян Цонев

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категории новини