МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
26.08.2015
На 25 август 2015г. в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” се проведе текуща пресконференция по проект „BG161PO001/1.1-08/2010 „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации”, „МБАЛ-Габрово АД изграждане на регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания”.
28.05.2015
Dr. Jan Van den Haute гинеколог от Белгия ще има платени прегледи на пациенти с гинекологични заболявания.

Записвания: от 29 май 2015г. на телефон 066 80 89 07.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
13.03.2015
Всички пациенти на МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД, гр. Габрово, считано от 16 март 2015г. ще бъдат приемани за лечение и изписвани задължително с представена лична карта.

Изискването е въведено от НЗОК.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
19.12.2014
Празник преди Рождество в МБАЛ „Д-р Тота Венкова”


На 18 декември 2014г. имаше предколеден прекрасен празник.
Министър д-р Москов, зам. министър д-р Шарков и началник кабинет Руслана Петрова, кмет г-жа Таня Христова, областен управител г-н Николай Сираков бяха гости на лечебното заведение.
Повод беше откриване на реновирано Кардиологично отделение.
Ремонтът е осъществен със собствени средства и това е третото напълно обновено отделение за срок от две години. След ремонта изцяло са подменени всички инсталации, а всяка стая е със самостоятелна баня и тоалетна.
Изпълнителният директор д-р Нели Савчева представи сегашното състояние на лечебното заведение, опасностите и визията за развитие и каза на министър Москов, че след участието в първото заседание на Висшия медицински съвет е убедена, че визията за развитието на лечебното заведение е част от представената от министър Москов „Реформа чрез цели”.
Министър Москов отбеляза, че Министерство на здравеопазването сменя подхода си към болниците и вече ще бъдат подпомагани болниците, които са работещи и стабилни. Министърът беше изненадан с връчена от името на работещите в болницата „Декларация за подкрепа на действията на министър Москов по опазване живота, здравето и достойнството на работещите лекари и медицински сестри.
Наградени бяха д-р Недка Радкова – реаниматор за лоялност и постигнати професионални резултати, показани през 40 годишната й работа в Отделение по анестезиология и интензивно лечение, както и медицинска сестра Цана Николова, която работи 45 години в Отделение по Хирургия.
Министърът на здравеопазването дойде като Дядо Коледа и донесе вести за това, че Министерство на здравеопазването отпуска 320 000 лв. за ремонт на Вътрешно отделение, а през 2015г. ще отпусне средства за ремонт на Отделение по нервни болести.
Добри думи към работещите имаше от кмета на Габрово г-жа Таня Христова и областния управител г-н Николай Сираков.
Както отбелязаха лекарите и медицинските специалисти в това фоайе са посрещани седем министри за пет години, но никога не е имало толкова ръкопляскания за министър и толкова много прегръдки от министър за лекари и сестри.
Д-р Москов съобщи и други добри новини, че Министерство на здравеопазването гарантира изпълнението на проекта по СРИП и болницата ще получи апаратура и строителство на стойност 5 500 000 лв.през 2015г., още през месец януари ще бъде доставен реанимобилът.
Работещите в болницата коментират, че за пръв път министър гарантира, че стои зад болницата и работещите вярват на министъра си.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
20.10.2014
На 19 октомври 2014г. БЛС отбеляза празникът на българския лекар - Денят на Св. Иван Рилски - Чудотворец и 25 години то възстановяване на съсловната организация с концерт във Военния клуб в гр. София.
Трима лекари от МБАЛ „Д-р Тота Венкова” са сред наградените:
д-р Тодор Шандурков за принос във възстановяването на БЛС;
д-р Станистлав Рачев със сребърна значка на БЛС;
д-р Нели Савчева - изпълнителен директор, като „Болничен мениджър на годината”.
Участник в тържествения концерт беше Хайгашот Агасян, които засвидетелства признателността си към лекарите от габровската болница.Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
13.10.2014
Във връзка пет години от създаването на инвазивната кардиология в Габрово, проф. Хендрикс и екипа му бяха на поредно посещение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД. По време на посещението бяха обсъдени „трудни” кардиологични случаи и трите дена на посещението бяха направени процедури и изнесени теоретични обучения.
Д-р Хендрикс отбеляза със задоволство напредъка в развитието на инвазивната кардиология и бързо настъпващите видими промени в болницата – все повече напълно реновирани отделения и нова апаратура. Д-р Хендрикс заяви готовността си да продължава да работи за утвърждаването на инвазивната кардиология в Габрово като една от водещите в страната.Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категории новини